BLÅ STATION

BLÅ STATION ligger i Åhus i Sverige og blev etableret i 1986 af Börge Lindau, der var kendt som en del af ​​designteamet Lindau & Lindekrantz. I BLÅ STATION står B for Börge, L for Lindau og Å for Åhus. En station er et sted, hvor man mødes, tager afsked, med smil og med tårer.


Ideen bag BLÅ STATION er et enkelt designkoncept: at skabe et rigt varieret møbelprogram både til hjemmet og det offentlige rum. I mange år var formsproget stærkt forbundet med runde former i birk og rustfrit stål. I dag er udtryk, materialer og formgivning blevet til gennem et tæt samarbejde med nye designere og ved brug af nye processer og fremstillingsmetoder. 

 

I BLÅ STATIONs sortiment finder man primært det, man kalder miljømøbler, f.eks. stole, bænke, lænestole, barstole, sofaer og borde. Nogle kan stables, sættes sammen, drejes og foldes, andre er systemmøbler og kan tilpasses fuldstændigt til projekter, og andre igen kan bruges både indendørs og udendørs.

 

Gennem årene har mange af BLÅ STATIONs produkter vundet både svenske og internationale udmærkelser og priser for deres design og innovation.

Blå StationMILJØ OG BÆREDYGTIGHED

Siden starten i 1986 har BLÅ STATION været optaget af en miljøvenlig og bæredygtig produktion. En række principper såsom høj materialekvalitet, langtidsholdbart design, omtanke for miljøet, genanvendelige materialer og lokal produktion i Sverige er alle en del af BLÅ STATIONs miljøpolitik, og virksomheden følger den internationale standard for miljøledelse ISO 14001. Flere af BLÅ STATIONs produkter er certificeret i henhold til Svanemærket, Möbelfakta og GREENGUARD Gold.